stiliserad Aveso-logga

Om oss

Aveso är ett ungt och expanderande konsultbolag som är specialister inom mjukvarutestning. Det drivs av testare som verkligen är intresserade av det de håller på med. Vi tror inte test handlar om att bevisa att något fungerar eller ej. Vi tror att test handlar om passion, nyfikenhet och kritiskt tänkande. Om en vilja utöver det vanliga att förstå sina kunder och sina användare. Resultatet levererar vi i form av information och dialog.

Vår affärsidé grundar sig i ett ökande behov av duktiga testare som verkligen gör skillnad. I en agil utvecklingsvärld där det ställs högre krav på kvalitet än någonsin tidigare, samtidigt som tiden från idé till marknad aldrig har varit så kort, är en duktig testare det som kan vara skillnaden mellan framgång och förlust. Det är dessa testare vi vill vara och tillhandahålla till våra kunder.

Vi finns i Linköping men arbetar även på andra platser i Sverige och utomlands emellanåt.

Vi anser oss vara ledande på test och kvalitetssäkring av mjukvara i Östergötland. Vår vision är att bli det ledande konsultbolaget nischat inom test och kvalitetssäkring av mjukvara i landet.

stiliserad Aveso-logga

Vi konsulter

För mig är inte test ett hantverk, väl utförd testning är snarare ett konstverk. För att åstadkomma detta behöver ens sinnen vara extremt skärpta och förståelsen för test vara mycket hög.

Niklas har arbetat med test, testledning och testprocessförbättring i 14 år.

stiliserad Aveso-logga
När test görs på rätt sätt slutar det vara en kostnad och blir en besparing, både på kort och lång sikt.

David har arbetat med test och testledning i 12 år med fokus på medicinsk teknik och försvar.

stiliserad Aveso-logga
Test handlar för mig om att söka kunskap, att hela tiden vilja veta mer och att aldrig sluta vara nyfiken.

David har arbetat med test och samordning av test i 8 år.

stiliserad Aveso-logga
En bra testare bidrar inte bara med kompetens, utan sprider den passionerat omkring sig så att alla i organisationen blir kvalitetsmedvetna.

Joel har arbetat med test i 12 år och är en teknisk testare med inriktning på prestandatestning och coaching.

stiliserad Aveso-logga
Test är lika mycket en teknisk aktivitet som det är en social, oavsett om det är användbarhetstest eller enhetstest som är i fokus. Produkten är kvalitet.

Oscar har arbetat med test i 9 år med fokus på telekommunikation ur ett slutanvändarperspektiv.

stiliserad Aveso-logga

Tidslinje

2011 Företaget grundas av Niklas Ribbenhed och David Månsson. Då i ett annat bolag, Test Solutions Sverige AB.

2012 Verksamheten blir Aveso AB. Namnet kommer till där alla bra idéer och allt jobb görs på den tiden, i Niklas kök.

2012 Första rekryteringen görs och Aveso får ytterligare en mycket kompetent medarbetare, därefter har företaget fortsatt att växa, sakta men säkert.

2012 Aveso flyttar in på sitt första kontor i Wahlbecks företagspark på T1-området. Kontoret är på några enstaka kvadrat och en del av Wahlink, en företagsinkubator med duktiga coacher, bl.a. Catarina Tillman.

2014 Aveso har växt ur sina lokaler och tiden i inkubator är förbi. Verksamheten flyttar till Cleantech Park på Gjuterigatan precis vid resecentrum i Linköping och här finns vi än idag.

2015 Andra ramavtalet signeras.

2016 Aveso expanderar till Stockholm.